Tverrfaglig Casekonkurranse

Torsdag 28. februar arrangerte Finans Norge en tverrfaglig casekonkurranse på Stratos i Oslo sentrum. Konkurransen fokuserte på fremtidens finansnæring, som grunnet samfunnsendringer, digitalisering og moderniseringvil ha et sterkt behov for mye ny kompetanse. Studentene meldte seg på alene, og ble satt sammen på grupper på tvers av skoler og studier. Til sammen hadde vi elever fra ni skoler og over 20 forskjellige studieretninger.

Dagens startet med frokost mens studentene fikk en introduksjon til finans av Turid Grotmoll, før de møtte gruppen sin for første gang og startet med en team building-øvelse. Gjennom dagen fikk gruppene utdelt forskjellige oppgaver og virkelig vist frem sin kreative side. Gjennom dagen ble det mer og mer finansrettet, og studentene fikk hjelp fra dyktige og profilerte fageksperter fra finansnæringen.

Vi fikk også besøk fra Finans Norge’s egne podcast, Finanslunsj med Fåne og Staavi, som intervjuet juryformann, prosjektleder og noen av studentene. Hør podcasten her.

Bank i bordet

Mot slutten av dagen fikk gruppene utdelt en eksamensoppgave, som de skulle presentere for en jury med Jørgen Ringdal i spissen som juryformann. Gruppene fikk to minutter til presentere, og juryen hadde to minutter til å stille spørsmål. Her kom det frem mange forskjellige ideer, men gruppen som stakk av gårde med seieren var Bank i bordet. Gruppen kom frem til en spillplattform for å øke interessen for pensjonssparing.

Se video fra dagen her: