Er du ung og ny i finansnæringen? Bli med i Ung i Finans!

 

Er du student eller nyutdannet og interessert i en karriere innen finans? Da kan det være greit å vite at du ikke er alene. Ung i Finans er et nettverk for alle heltidsansatte i næringen under 35 år, hvor du både kan bygge nettverk og få faglig påfyll.En ny jobb i en ny næring kan være både spennende og skummelt, spesielt når man er helt nyutdannet. Nettverk og venner fra studiedagene kan være spredt over mange byer, næringer og land, og ofte har man behov for å bli kjent med andre unge som jobber innenfor samme næring som en selv. Da er det greit å vite at det finnes et nettverk for unge i finansnæringen; både de aller ferskeste og de med litt mer fartstid.

Styreleder og grunnlegger av Ung i Finans, Ine Oftedahl (DNB) forklarer hvorfor hun startet nettverket.  

- En studievenninne og jeg startet Ung i Finans kort tid etter at vi selv begynte i vår første jobb innen finans. Én av hovedgrunnene var at overgangen fra et aktivt studentmiljø på NHH og arbeidslivet opplevdes som stor, og vi ønsket en arena for å møte andre ferske i bransjen. Gjennom Ung i Finans får man et potensielt nytt nettverk på 1400 andre unge i bransjen, med jevnlige konferanser og møteplasser, forteller Ine.

blob

Ine Oftedahl og Julie Jacobsen

Ung i Finans

Ung i Finans representerer en arena for nettverksbygging og sosialisering, der medlemmer kan utveksle erfaringer, få nye impulser, bygge relasjon og ikke minst ha det gøy! Medlemmene er spredt over vidt forskjellige eiermiljøer, advokatfirmaer, forvaltningshus, mediehus, investeringsbanker, private equity, offentlige myndigheter og mye mer. Det eneste kravet for medlemmer er å være under 35 år og heltidsansatt innen finans.

 

Nettverksbygging og faglig påfyll

Nettverket har som visjon å dyrke kompetanseutvikling, legge til rette for nettverksbygging og fremme unge i finansbransjen. Dette gjør de ved å samle unge på tvers av bedrifter, kompetanseområder og bransjer. Dette betyr at du som medlem blir sett og får muligheten til å møte andre innenfor samme næring med annen kompetanse og andre erfaringer. Arrangementer inkluderer paneldebatter og foredrag, samt spesielle eventer som mentorlunsjer for unge kvinner innen finans.

- Arrangementene våre er veldig populære og fylles raskt opp, så vi må faktisk trekke blant de påmeldte og har alltid lang venteliste, sier Ine.

Dette er ikke overraskende når foredragsholdere inkluderer finanstopper som Siv Jensen, Yngve Slyngstad, Rune Bjerke, Idar Kreutzer og Svein Støle!

 

Unge talenter

Nettverket er også en driver for å oppfordre selskapene til å satse på sine unge talenter. Grunnet endringer i finansnæringen vil de unge, omstillingsdyktige hodene være viktigere enn noen gang før.

- Et slikt initiativ er svært positivt for de unge i næringen», sier fagsjef for kompetanse i Finans Norge, Elin Mathiesen.

Et slikt initiativ er svært positivt for de unge i næringen
— Elin Mathiesen, Fagsjef for Kompetanse i Finans Norge

Nettverk for hele landet

Ung i Finans er et nettverk for hele Norge, og om det ikke er et lokalt lag allerede nær deg er det mulig å starte opp et lokalt lag knyttet til Ung i Finans. Om dette er interessant kontakt gjerne post@ungifinans.no. 

 

Dersom du er heltidsansatt i finansnæringen kan du melde deg inn i Ung i Finans her.

 

Følg dem også på LinkedIn og Facebook!