Få økonomi og sparing inn i feeden

Å spare er ikke alltid like lett, særlig når en lever på et litt for trangt studentbudsjett. Likevel er det små grep som en kan ta, og hva er ikke bedre enn å få kontinuerlig tips inn i Instagram-feeden din?

robin-worrall-FPt10LXK0cg-unsplash.jpg
 

Sparer en inn litt her og litt der kan det til sammen bli en del. En av de letteste måtene for å spare mer kan være å få bedre kontroll over forbruket. Men, hvor skal en egentlig starte? Å få kontinuerlig inn masse små tips i Instagram-feeden kan være til god inspirasjon. #jobbifinans har lagd en liten liste over våre favoritter.

Etter husleie er mat kanskje det som spiser opp mest av studentbudsjettet. Og mat er også et område hvor en kan spare inn masse. Karen Elene Thorsen driver Instagram-kontoen fattig.student og viser hvordan en kan lage billige og gode matretter (med ukesmenyer for kr 250pr person)!

Karen Elene Thoresen driver Instagram-kontoen fatitg.student, og her finnes det masse tips til hvordan en kan spise billig og sunt og tips til ukemenyer!   Skjermdump fra fattig.student.

Karen Elene Thoresen driver Instagram-kontoen fatitg.student, og her finnes det masse tips til hvordan en kan spise billig og sunt og tips til ukemenyer! Skjermdump fra fattig.student.

Gjennom podkasten «Pengesnakk» tipser Lise Vermelid Kristoffersen om hvordan en kan spare mer og også få mer ut av økonomien. Vil du gjøre som Lise og skrive ned alt du har kjøpt i september for å få oversikt?

Lise Vermelid Kristoffersen driver podkasten og bloggen “Pengesnakk” og på hennes instagram-konto deles det også sparetips.   Skjermdump fra pengesnakk.

Lise Vermelid Kristoffersen driver podkasten og bloggen “Pengesnakk” og på hennes instagram-konto deles det også sparetips. Skjermdump fra pengesnakk.

Her følger vi nyutdannete kvinne som hadde null kroner på sparekontoen, og målet er å kjøpe seg leilighet om et år. På ett år skal det settes av 225 000 kr, noe som tilsvarer 60 prosent av årslønnen. Tror du det går?

Er det mulig spare 225 000 kr på ett år? Braforbruk kommer med tips.     Skjermdump fra braforbruk.

Er det mulig spare 225 000 kr på ett år? Braforbruk kommer med tips. Skjermdump fra braforbruk.

Ingvild Kirkedam