#jobbifinans fyller år!

Første post ble publisert 13. september 2018. Ett år har gått. 141 innlegg. 38 stories. Og det er ikke over enda.

#Jobbifinans fyller år, og over ser du 16 av de 38 som har hatt takeover på story det siste året.

#Jobbifinans fyller år, og over ser du 16 av de 38 som har hatt takeover på story det siste året.

 

Framtidas arbeidsliv har behov for mye ny kompetanse. Behovet er også svært stort i finansnæringen. Det er et skrikende behov for å rekruttere utradisjonell arbeidskraft. For det trengs mer enn bare økonomer i finansverdenen.

Mangfold av muligheter innen finans

Undersøkelser utført av Finans Norge viser at studenter har lav kjennskap til finansnæringen og at få så på næringen som et alternativ etter endt studier. Dette måtte endres. Og #jobbifinans ble startet.

Finansnæringen byr på mange ulike muligheter. Det er ikke bare finans og økonomi. Like viktig er forretningsutvikling, dataanalyse, datateknologi, juridisk kompetanse, compliance, HR, kundebehandling etc. Bare ta en titt på storyene på instagram og det mangfoldet av muligheter i finansnæringen.

Samlet studenter til konkurranse

28. februar arrangerte #jobbifinans en casekonkurranse hvor det deltok 100 studenter fra ni ulike universitet og høyskoler, fordelt på 23 ulike studieretninger. Her ble studentene satt sammen på tvers av utdanningsbakgrunn. Studentene fikk oppgaver knyttet til framtidas finansnæring, sett i lys av teknologi, bærekraft og etikk.

Gruppa «Bank i bordet» stakk av med seieren, og det med en ide om en spillplattform for å øke interessen for pensjonssparing!

… og festen er ikke over

Selv om #jobbifinans fyller år, betyr det ikke slutten. Utover høsten vil du kunne se stories fra kriker og kroker rundt om i landet, og få innblikk i flere bedrifter og start-ups innenfor fintech. Følg med på story! 🎉

Ingvild Kirkedam