Sommerjobb som app-utvikler

Ikke alle som har sommerjobb i finansnæringen jobber med økonomi. Noen utvikler også apper. Sivilingeniørstudenten Hanh-Thien Vo forteller oss om sin arbeidshverdag som It-utvikler hos Eika i sommer.

432A2C02-1C33-463F-97A9-E1816CA960F3.JPG
 

Navn: Hanh-Thien Vo (22)

Studerer: sivilingeniør i ingeniørvitenskap og IKT (4. studieår), deltidsstudent i økonomi og administrasjon (2. studieår), NTNU.

Sommerjobb: IT-utvikler i Eika.


Hvordan så arbeidshverdagen som sommervikar i Eika?

- Jeg jobbet fra 8.30-16.30, hvor vi har standup/morgenmøte hver dag klokken 9.00. Da forteller vi om hva vi har gjort og hva vi tenker å gjøre denne dagen. Etterpå så sitter vi og programmerer, spiser lunsj, sitter og programmerer litt mer og samarbeider hvis man står fast. Vi har et veldig sosialt arbeidsmiljø, så det er også tid for quiz og ispauser.

Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt i sommer?

- Min stilling er IT-utvikler, og vi jobber med å utvikle en native app som kan kobles opp mot en Apple Watch og en widget. Jeg har også fått prøvd meg som både backend- og frontend utvikler. I tillegg har jeg vært Instagram-ansvarlig.

Hva er det beste med sommerjobben?

- Det beste har vært miljøet! Det er veldig flinke og sosiale ansatte som Vi studenter har gått veldig godt overens, og følt oss verdsatt av Eika med tanke på alle ressurser de har lagt ned i sommerprosjektet. Vi har fått det beste av det beste innenfor utstyr, og to ansatte er med oss døgnet rundt, samtidig som vi også får veldig mye frihet og selvstendighet. Allerede første uken fikk vi prøvd oss i tre ulike programmeringsspråk.

…og det mest utfordrende?

- Det har vært mye nytt og det er veldig viktig å ha et høyt nivå på sikkerheten siden vi utvikler en app i bankbransjen.
Ingvild Kirkedam