Som intern har Kathrine fått et bredt innblikk i Nordea Markets

Sommeren kan være en gylden mulighet for å skaffe seg arbeidserfaring og teste ulike arbeidsplasser. Dette har blant annet Kathrine Neteland gjort som Summer Intern i Nordea Markets. Til #Jobbifinans forteller hun oss om arbeidshverdagen i de ulike avdelingene i Nordea Markets.

Meg på CV2.jpg
 

Navn: Kathrine Neteland (24)

Studerer: Master i Finans og strategisk ledelse ved Copenhagen Business School (CBS), bachelor i økonomi og administrasjon fra CBS.

Sommerjobb: Summer Internship i Nordea Markets.


Hvordan så arbeidshverdagen ut i Nordea Markets?

- Vår arbeidsdag er satt opp for at vi skulle bli best mulig kjent med hvordan det er å jobbe i ulike områder i Nordea Markets. Hver morgen klokken 07.30 startet det nordiske equities-morgenmøtet hvor vi får en oppdatering fra eksperter i Markets om både selskaper og markedet generelt. Etterpå begynte vi med dagens arbeidsoppgaver. Det som er spennende med Nordea Markets sitt Summer Internship er at en får prøvd seg på flere prosjekter i ulike avdelinger, og en rullerer omtrent annen hver uke. Derfor er ingen dager like! Jeg har vært innom avdelinger som Debt Capital Markets, Equity Research, Foreign Exchange og Credit Sales.

Hva er det beste med sommerjobben?

-  Jeg mener det beste med sommerjobben er at en får rullert fra avdeling til avdeling. Dette gir et bredt innblikk over alle områdene i Nordea Markets, de ulike områdenes verdikjeder, og hvordan de ulike enhetene henger sammen. Som Intern blir en tildelt relevante og utfordrende oppgaver som gir en dypere forståelse og kunnskap som jeg kan ta videre både i studier og arbeidsliv. En får tett oppfølging på prosjektene, men også fleksibilitet i hvordan en angriper problemstillingene, noe jeg syntes er spennende! I tillegg skjer det mye sosialt utenfor jobb. Hver tirsdag spiller vi innebandy med andre ansatte i Nordea. På torsdager holdes det sommerskole på kvelden som omhandler de ulike fagområdene i Markets som eksempelvis Equities eller Fixed Income, etterfulgt av en sosial aktivitet med andre ansatte.

… og det mest utfordrende?

-  Det er selvfølgelig utfordrende å sette teori i praksis når en kommer rett fra skolebenken. En merker virkelig at det er på arbeidsplassen en lærer mest. Heldigvis har vi dyktige folk rundt oss som alltid tar seg tid til å forklare i dybden og å hjelpe oss når vi trenger det.

Hvordan var søknadsprosessen?

-  For å søke måtte jeg sende inn søknadsbrev, CV og karakterer. Videre gjennomførte jeg forskjellige tester på internett, noen som er vanlig i Internship-prosesser. Selve intervjuprosessen bestod av to runder, hvor jeg ble stilt både faglige og personlige spørsmål. Jeg hadde en god opplevelse med min søknadsprosess i Nordea Markets, da mine intervjuere var imøtekommende og behjelpelige hvis jeg stod fast!

#Jobbifinans kjører en mini-serie med artikler med intervju med studenter som har hatt sommerjobb i finansbransjen denne uka - følg med på våre kanaler for et innblikk i flere spennende sommerjobber!

Ingvild Kirkedam