10 tips til hvordan du kan spare både penger og miljøet

I dag er det verdensmiljø dag og vi har samlet noen enkle tips til hvordan du kan spare både miljøet og lommeboken!

4.jpg

Lag ukesmeny
Planlegg hva du skal spise hele uken, lag en handleliste og kjøp inn alt på en gang. Her kan du spare mye penger og sannsynlig minsker matsvinnet ditt også. PS: husk å ta med eget handlenett!

Se, lukt, smak
Unngå å kaste unødvendig mye mat. De fleste produkter holder lenger enn holdbarhetsdatoen, bruk derfor sansene til å sjekke maten.

Drikk vann fra springen
Unngå å kjøpe vann på flaske dette er både dyrt og unødvendig når man har friskt vann i springen. Ønsker du vann med kullsyre kan du lage dette selv, tilsett litt saft har du hjemmelaget brus til en billig penger! Husk å kildesorter kullsyrepatronen riktig.

Slukk alltid lyset
Gjør det til en vane å slå av lys i rom du går ut av, ta ut stikkontakter. Ikke bare sparer du penger, det blir også mindre fare for brann.

Kildesorter
Husk å alltid kildesortere avfallet ditt og pant alle tomflasker, det ligger mye penger i pant.

«Plogging»
Få gratis trening samtidig som du hjelper miljøet! En ny trend er også «plogging», jogging kombinert med søppelplukking. Ta med deg en søppelsekk og fyll den opp i løpet av turen.

Gjenbruk
I dag kan man kjøpe så og si alt brukt. Klær, møbler og sko er bare noen få eksempler på det man finner på bruktbutikker, loppemarked og på nett! Tenk også gjennom om du har ting som kan selge eller gi bort der som andre kan ha glede av.

Resirkuler elektronikk
Flere elektronikkbutikker og mobilselskaper har tilbud om du panter din gamle mobiltelefon. Sjekk ut hvilke tilbud de forskjellige har for din gamle mobil!

Sykle mer
De fleste studenter bruker kollektivt, men ta i bruk beina og sykkel dit det er mulig. Bysykkel koster kun 399,- for en helt sesong, mens et månedskort for kollektivt koster minst 450 kr. Spar miljøet, penger og få mer aktivitet i hverdagen.

Trenger du virkelig det?
Neste gang du ser noe du har lyst på, spør deg selv; trenger jeg virkelig dette? Det vil overraske deg hvor ofte svaret er nei. Mindre kjøp og kast bidrar til å spare både miljøet og lommeboken!

Mette Lindbaek