Hvordan burde man prioritere feriepengene?

 

Det er juni og mange som jobber har enten fått eller skal få feriepenger, men hva burde man bruke de på? Vi har snakket med forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand fra Danske Bank.

photo-1555357363-1fda00f1bc37.jpg

 

For å få mest mulig ut av disse pengene anbefaler jeg alle å sette opp en plan, slik at de i glede over å ha fått en større sum penger på konto unner seg litt ekstra og de ender med å forsvinne på ingenting.  

Hva ønsker du å bruke feriepengene på?

  • Har du kredittkortgjeld eller annen type forbrukslån med høye renter bør denne prioriteres å nedbetales først så ikke dette dras med utover i nytt studieår.

  • Hvordan står det til med bufferkontoen etter et studieår? Trenger denne litt påfyll?

  • Med både studier og jobbing er det selvfølgelig lov å unne seg en ferie, vi trenger alle å koble av for å hente ny energi.

Husk på alle de fine måtene du kan tilbringe ferien på uten at det trenger å koste for mye penger. Sjekk ut.no, visitnorway, kanskje har du familie eller venner som har en hytte det er mulig å låne, besøk venner som bor andre steder.

Er det festivaler eller konserter du ønsker å få med deg kan det være en ide å kontakte arrangøren og sjekke om de trenger noen til å jobbe der? Der kreves store apparat for å få en velfungerende festival og det trengs folk til både betalte jobber eller som frivillige. Begge deler gir deg adgang gratis og mulighet til å være en del av festivalen.  

Har du ikke de store planene i ferien, tenker å jobbe mest mulig og drømmer om egen bolig? Er under 34 år med skattbar inntekt på over 75.000 kr i året? Da er BSU et veldig godt alternativ. I tillegg til høy rente og skattefradrag kommer du et steg nærmere drømmen din.  

Ved å ha en tydelig plan før pengene kommer på konto vil du oppleve at du får mer ut av dem. 

God sommer!

 
Mette Lindbaek