Tips til jobbsøking

 

Det nærmer seg sommer og høysesong for jobbsøking! Enten du er ferdig med studien, har noen få års erfaring eller skal studere finnes det jobb for deg i finansnæringen! Vi har snakket med HR-sjefen i Gjensidige, Siri Conradi, om hva de ser etter når de skal ansette.

teamwork.jpg

Hva er det første dere ser etter når dere skal ansatte?

Det aller første vi ser på er om kandidaten har relevant erfaring og / eller utdanning. Har kandidaten svart på annonsen? Kan kandidaten bidra med noe nytt inn? Og viser kandidaten en bevisst interesse for Gjensidige som selskap? Vi mottar innimellom søknader som tydelig er sendt til flere arbeidsgivere hvor kandidaten har glemt å bytte ut selskapsnavnet. Det er ikke en god innsalgstaktikk av kandidaten.

Hvilken kompetanse/personlig egenskaper vil være viktigst i fremtiden?

Jeg si at endringsevne og såkalt «growth mindset» vil være det aller viktigste. Forsikringsbransjen og verden rundt er i en enorm endring, og endringstakten er rask. Så evnen, viljen og engasjementet for å lære seg nye ting vil være avgjørende. Videre følger nysgjerrighet. Det å være nysgjerrig, gir innsikt og kunnskap, samt er grunnlaget for å lære seg noe nytt. Rent realfagsmessig, tror jeg alle innen vår bransje må ha et minimum av teknologisk forståelse, samt analytisk kompetanse. Vi blir et mer og mer teknologisk drevet selskap. Alt som kan digitaliseres skal digitaliseres. Samtidig er evnen å bruke datafangst og analyse klokt, svært viktig. Som selskap må vi snu oss raskt på de riktige tingene, og dette krever strategisk og analytisk kompetanse i en verden som etter hvert blir mer og mer kompleks med stadig nye økosystemer som vi på en eller annen måte må forholde oss til – eller være en aktiv del av.


Hva slags erfaring ser dere etter?

Det kommer helt an på stillingen. Hos oss har vi over 40 ulike yrkesgrupper, så i noen områder er tung erfaring innen et fagområde viktig, mens i andre områder vil det være personlig egnethet som er det viktigste. Vi har for eksempel både veterinærer, leger og brannmenn ansatt hos oss, som jobber tett sammen med økonomer, analytikere og teknologer – for å nevne noen fagområder. Vi tror på mangfold i team, så om kandidaten kan bidra med noe nytt og / eller noe «annerledeshet» inn i teamet i tillegg, så vil det telle positivt. 


Hvilket tips ville du gitt deg selv da du begynte å søke jobb?

Ta sjansen og søk selv om du ikke dekker alle kompetansekravene i en stillingsutlysning. Ofte er dette en ønskeliste, hvor max 3 av kravene er et absolutt krav for å mestre jobben. Prøv å lag en CV og en søknad som skiller seg litt ut fra mengden. Ikke vær redd for å «vise» din personlighet gjennom søknaden. Prøv å gi oss en forståelse for hvem du er, og hva du kan bidra med som skiller deg fra resten av søkerne. Jeg tror også det er viktig at man er aktivt med på ulike arrangementer og nettverksmøter, frokostseminar osv. her møter man ofte ledere og beslutningstakere som kanskje husker deg igjen når de ser søknaden din. Men det kanskje aller viktigste er å være deg selv, og søke deg til roller og bedrifter du tror du vil trives i. Vær ydmyk overfor kompetansen og erfaringen som er i bedriften, samtidig som du viser at du kan bidra med noe nytt inn, og har et engasjement for å lære og utvikle deg i selskapet.

 

Vi har også med noen spørsmål fra ukens takeover, HR-konsulent Marthe Bjerke.

Har du tips til studenter som ønsker å få kontakter i bransjen?

1. Hold deg oppdatert på arrangementer ved ditt studiested. Bedrifter kommer å holder workshops eller foredrag, 

2. Delta på karrieredager når det er og legg av en prat med de på stand. 

3. Bli med i nettverk, finn de som høres spennende ut for deg. De har ofte faglige arrangementer hvor du møter andre med samme interesse og folk som allerede jobber i bransjen. 

4. Skriv bachelor- eller masteroppgave i samarbeid med en bedrift du er interessert i. 

 

Har du en suksessoppskriften på et perfekt intervju?

Nei, ulike arbeidsgivere er ute etter ulike ting… Men dette er noe jeg ser på som positivt i et intervju:

1. Vær deg selv på godt og vondt. Ingen er perfekte og det er positivt å kjenne sitt utviklingspotensial. 

2. Bruk eksempler til å støtte påstandene du kommer med.

3. Har du interesser som går utover den formelle kompetansen som også er interessant for stillingen – fortell!

4. Vær godt forberedt. Vis interesse for selskapet og hvorfor du kunne tenke deg å jobbe akkurat der, og sørg for å lese annonsen godt slik ar du har forstått stillingen.

Det er helt ok å ikke vite alt! Spør for å sikre at du godt vet hvordan arbeidshverdagen ser ut og at du kommer til å trives. Valget går begge veier.

Er du interrestert i å jobbe i finansnæringen? Se ledige stillinger i Bank, finans og forsikring på Finn.no. 

 
Mette Lindbaek