Det store kappløpet

 

I går var både julaften og 17. mai på en gang for den norsk finansnæring, nemlig finansnæringens dag.

Årets tema var Det store kappløpet, med tre hoveddeler: De internasjonale kampene, kampen om hodene og kampen om pengene. På scenen stod Haddy N’jie som konferansier, og i salen fant man blant annet H. K. H. Kronprins Haakon, statsminister Erna Solberg, Turid Grotmoll fra Fremtind og ikke minst Adm. Direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer.

157_KIL-8616.jpg

Langreist besøk

Temaene som gikk igjen gjennom dagen var bærekraft, teknologi og utdanning. Vi fikk blant annet besøk fra Dame Polly Courtice, Director University of Cambridge, som snakket om bærekraft og hvorfor det er den viktigste delen i forretningsutvikling. Senere kom Timothy Adams som hadde reist helt fra Washington DC.  Adams er President og CEO i The Institute of International Finance (IIF), som er den globale sammenslutningen av finansnæringen. Han fortalte oss hva den globale finansnæringen kan lære av den norske finansnæringen, men før han forlot scenen spurte Haddy han om hva han så etter når han ansetter, han svar var nysgjerrighet. Utdanningen man tar i dag kan være irrelevant om noen år, men nysgjerrighet og lidenskap for å lære vil alltid holde deg aktuell.

Kampen om hodene

Rett før lunsj var kom teama kampen om hodene opp, og her fikk vi se noen av ‘’hodene’’ det er verdt å kjempe om – nemlig vinnerne fra casekonkurransen vi arrangerte i februar. Prosjektleder Mette Lindbæk fortalte salen om #jobbifinans-kampanjen og viste film fra casedagen, før hun inviterte hele vinnerlaget opp på sceenen. Thomas Nordby Lundh, Charlotte Emanuelsson, Viet Nguyen, Sander Haukdal Larsen, Pauline Gjerløw Martinsen og Camilla Glomsås kommer fra fire forskjellige skoler og er spredd helt fra Fredrikstad til Ås. På scenen svarte de på spørsmål om casekonkurransen, finansnæringen og hva de tenker om fremtiden. De var en frisk bris blant all praten om finans.

Opptak fra dagen kan du se på Finans Norge sine nettsider.

 
Mette Lindbaek