Kvinner på jobb i finans

 

Gratulerer med kvinnedagen! Finansnæringen består av mange flinke kvinner og på #jobbifinans har vi hatt æren av å se flere av disse! Så langt har 19 unge fra næringen vist frem sin jobbhverdagen på Instagram, blant dem har det vært hele 15 kvinner. Og visste du at det faktisk er 47 prosent kvinner i næringen?

blob

De som har hatt «takeover» på Instagram har mangfoldig og variert bakgrunn, med alt fra økonomer, og aktuarer til markedsførere, ledere og banksjefer. Blant dem er Nancy Frisvoll Rogne (29) som jobber som banksjef i Sparebanken Møre. For henne er det en helt naturlig ting at kvinner er banksjef, og i Sparebanken Møre er det flertall av kvinnelige banksjefer på personmarkedet.

Jeg har faktisk ikke tenkt over at det er noe spesielt det å være kvinnelig banksjef.
— Nancy Frisvoll Rogne

Mange dyktige unge kvinner i finans

En annen som har vist frem sin jobbhverdag er 28 år gamle Marie Brudevold fra Gjensidige. Hun jobber som kommunikasjonsrådgiver og gjennom uken viste hun frem daglige arbeidsoppgaver, hvordan hun endte opp i Gjensidige og hun ga også Instagram-følgere en omvisning på hovedkontoret i Oslo. Sist, men ikke minst fikk vi se at hun hadde presentasjon på Finans Norges Kommunikasjonsseminar i 2018.

Codan Forsikrings Maja Alvilde Bratlien Larsen (28) har også hatt «takeover» på #jobbifinans. Hun jobber som aktuar i Codan Forsikring og gjennom hennes uke fikk vi møte kollegaer, være med på tur til København og sett noe av alt det sosiale de gjør i Codan Forsikring.

Vi spurte Maja om hvordan det er å jobbe i Codan:

Det er spennende å jobbe i et mindre selskap, da påvirkningskraften er stor og en kommer i kontakt med mange ulike avdelinger og mennesker.
— Maja Alvilde Bratlien Larsen
blob

Følg med på #jobbifinans på Instagram for å se både kvinner og menn sin jobbhverdag i finans.

 
Anette Snarset