Finansnæringen er viktig gjennom hele livet

 

Det er få næringer man har så mange kontaktpunkter med gjennom livet, som finansnæringen. Selv om vi ikke tenker på det i vår travle hverdag, går det ikke en dag uten at vi har bruk for finansnæringen. Fra vi er spebarn, til studenter til pensjonister. Enten om vi Vippser, tæpper kortet, tar opp lån eller betaler regninger.

blogg 1.jpg

Barndom

Fra den dagen vi blir født tar vi i bruk tjenestene til finansnæringen, det starter smått med barneforsking. Noen er så heldige at foreldrene også begynner å spare enten i bank eller fond. Etter hvert som man vokser får man gjerne flere ting som trenger forsikring, for eksempel sykkel og mobil. Unge i dag har også gjerne nettbrett, datamaskiner og flere verdifulle ting enn det vi hadde før.

Som barn måtte man tidligere vente til man ble år 13 før man selv fikk noe kontakt med finansnæringen, men nå er det ingen aldersgrense. Nå finnes det en rekke spareapper og andre smarte løsninger for å lære barn om penger og personlig økonomi. Bankkort for barn og sågar Vipps for barn er nå også tilgjengelig, med noen begrensninger.

Etablering


Så fort man blir 18 år blir man sett på som voksen og klare for å etablere seg i samfunnet. Vi tar lappen, vi studerer og vi tar opp studielån. Kanskje reiser man jorden rundt eller studerer i utlandet – i så fall trenger man reiserforsikring og kanskje et ekstra kort som sikkerhet, i tillegg til et kredittkort til uforutsette utgifter.

Etter hvert begynner vi i arbeidslivet, vi kjøper bolig, og vi etablerer oss og stifter familie. Med det følger ofte et boliglån, og i tillegg forsikringer som boligforsikring og kanskje livsforsikring. Kanskje får man hund som man også ønsker å forsikre.

blogg 2.jpg

Sparing og pensjon

Det blir så tid for å tenke på sparing og pensjonstilværelse. Da er også finansnæringen et naturlig kontaktpunkt og en viktig rådgiver. Hvordan vi forvalter pengene våre langsiktig kan ha mye å si for hva man sitter igjen med som pensjonist.

Finansnæringen er kanskje ikke noe du tenker på til daglig, og det vil vi heller ikke at du gjør. Tvert imot ønsker næringen å være der når man trenger det, med enkle og gode løsninger for sine kunder. Vi vil gjøre hverdagslivet litt bedre og litt enklere.

blogg 3.jpg
 
Mette Lindbaek